top of page

Mistrovství České republiky družstev RAW - Oficiálně jsme nejsilnějším týmem v České republice!

Aktualizováno: 10. 11. 2023



V sobotu 1.7.2023 se v Plzni odehrálo 3. Mistrovství České republiky družstev v klasickém silovém trojboji - extraliga. Na tuto událost jsme vyslali dvanáct z našich závodníků, kteří byli rozděleni do 3 týmů. V průběhu celého závodu panovala velice napjatá atmosféra, kdy naše dva nejsilnější týmy bojovali o umístění.

Nakonec se na první místě bezkonkurenčně umístilo družstvo Doplnejch powerlifting A, složený ze čtyř našich bojovníků - Martina Hladíka, Martiny Malzové, Tomáše Votavy a Míry Nečase. Těmto šampionům se podařilo získat 386.57 GLP (total 2,552.0 kg). Mimo vítězství družstva se i samotným závodníkům podařilo získat pár nových národních rekordů! Martin Hladík si ze soboty domů odnesl nový národní rekord na mrtvý tah. Martinovi se ve váhové kategorii muži do 93 kg podařilo zapsat 320.5 kg. Tomáš Votava zvládnul svým posledním pokusem na mrtvý tah zapsat nový národní rekord na total - 692.5 kg, a to v kategorii junioři do 83 kg. V neposlední řadě si naše nejsilnější dívčí závodnice Martina Malzová ze závodu odnesla nový národní rekord na mrtvý tah - 184 kg, a to v kategorii ženy do 63 kg.





Úspěšné bylo i naše druhé družstvo Doplnejch Powerlifting B. Závodníkům se ve složení Usov, Pospíšil, Lukeš a Hubáček podařilo ukořistit druhé místo a tak jsme na platformě vedle sebe měli dvě družstva! Chlapci získali 364.12 GLP (total 3,012.5 kg). Ukázali jsme tak, že tvrdá práce a trénink z nás dělá vítěze. I přestože se naše poslední družstvo - Doplnejch Powerlifting C neumístilo mezi příčkami, nebylo ani pro toto družstvo neúspěšný den. Družstvu ve složení Hanykýřová, Medwell, Mokroluský a Pojezný se podařilo získat 335.47 GL (total 2,065 kg), a tak nám zajistilo místo v extralize na příští rok. Nejúspěšnější závodnicí z tohoto družstva byla Svatava Hanykýřová, která si domu odnesla nový národní rekord v kategorii juniorky do 69 kg, a to s totalem 422.5 kg.

Celý tento dej přinesl spoustu emocí, vzrušení a napjetí. Závodníci se ukázali ve své nejlepší formě, dosáhli úctyhodných výsledků. Všem jsme tak ukázali, kdo je tím nejsilnějším týmem v České republice!





16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page