top of page

Když si ze snu uděláš svůj cíl

Aktualizováno: 10. 11. 2023

Je to skoro přesně tři roky, co jsem začal se cvičením a tehdy by mě nikdy nenapadlo, že se jednou zúčastním soutěže v silovém trojboji. Vlastně by mě ani nenapadlo, že někdy budu pravidelně cvičit, hlídat si stravu a že budu skoro o 30 kilo lehčí.

Teda to s těmi kily jsem si samozřejmě dokázal představit, pouze mě nenapadlo, že to nebude pouze sen, ale opravdu se mi to jednou povede. A jediné proč se mi to povedlo je to, že jsem udělal první krok. 

Tehdy jsem si uvědomil, že absolutně nezáleží na tom jak maličký a bezvýznamný ten krok je, ale je to něco konkrétního, něco “hmatatelného”, něco co děláte pro to co chcete. Pokud to opravdu chcete, je potřeba dát věci do pohybu.

V mém případě to bylo, když jsem pozdě v noci konečně napsal svému bývalému spolužákovi, jestli by mě trénoval a pomohl mi zhubnout. Byl to úplně malinký krůček na mé další cestě, a i když jsem se toho bál, v tu chvíli stačilo napsat jedinou zprávu.

A o to právě jde. Je hezké mít sny, mít cíle a přání, o kterých můžeme dlouhosáhle mluvit u piva, ale pokud nezačnete něco dělat, je to úplně k ničemu. A přitom stačí udělat takovou jednoduchou věc, jako napsat zprávu.

To jsem přesně udělal i minulý rok v září a napsal svému současnému trenérovi. Po dvou a půl letech “kulturistického” tréninku a relativnímu dodržování stravy, jsem již proměnil nějaký tuk na svaly (protože jsem pořád nenažraný, tak tuku samozřejmě dost zbylo) a začal trénovat více silově. Bavilo mě to, celkem mi to i šlo a chtěl jsem se naučit správnou techniku základních cviků, abych se při větších vahách nezranil. Byla by mě totiž hrozná škoda.

Na internetu jsem narazil na powerliftingový tým Doplnejch powerlifting a jeho trenéra Davida Lupače. Vypadal jako týpek, kterej tě při první příležitosti sní, i tak jsem ale překonal ostych a napsal jsem mu, zda by mě nenaučil správnou techniku základních cviků. S tím jsem za ním šel a ani tehdy mě nenapadlo, že bych se dostal k nim do týmu a už vůbec, že bych se dostal na závody v silovém trojboji.

O 4 měsíce později už jsem závodil. A bylo to skvělý. Všechno to zase začalo jednou zprávou. Potom samozřejmě musíte udělat spoustu dalších věcí a pokračovat dál a dál, ale bez tý první věci, která to všechno rozhejbe, by to prostě nešlo. Stejně tak doufám, že tenhle článek pro mě bude tou první věcí, díky který konečně udělám smysluplnej blog, kam budu pravidelně přispívat.

V tomhle směru to krásné vystihuje heslo, který má náš tým na stránkách - “Když si ze snu uděláš svůj cíl”.



74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page