top of page

Tetování a silový trénink?

Aktualizováno: 10. 11. 2023


Správnej powerlifter musí být pořádně pokérovanej. Vědom si této poučky, nechal jsem se již podruhé mučit sadistou se strojkem, od kterého jsem tentokrát jen s velikým přemáháním odcházel s čistým spodním prádlem. Aby mě utěšil, řekl mi, že ještě neskončil a znovu se na mě vyřádí za tři týdny, až budu konečně v pořádku.

Každopádně ze skutečnosti, že značná část závodníků z našeho týmu je potetovaná, jsem usoudil, že každá kérka musí přidat minimálně 50kg na dřep. Po té první se mi to nezdálo, ale třeba se podruhé ten efekt konečně projeví. A nebo mi lhali a je to banda trestanců.

Ať už je to ale s přímou úměrou čím víc drsnej, tím větší total, jakkoliv, pro mě je nejproblematičtější trénink po tetování. Přece jenom se mám celkem rád a nerad bych chodil na opravu kvůli vypadané barvě, nebo špatnému hojení. Navíc jsem trochu bolestínek a prostě pár dní po tetování je to přinejmenším nepříjemné.

David, jako správnej mistr světa v powerliftingu a předseda týmu musí být nejdrsnější a tak tvrdil, že po tetování trénoval snad ještě ten den. To pro mě bohužel nepřipadá v úvahu, takže po čtvrtečním tetování jsem vynechal páteční trénink a půjdu na něj až v pondělí. Shodou okolností měl jít David taky ve čtvrtek na kérku, tak předpokládám, že v pátek už trénink normálně odjel.

Díky tomu, že jsem po závodech stejně měl v pondělí od tréninku pauzu a středa i pátek měli být tréninky lehčí, nemám z toho tak špatný pocit, že jsem páteční trénink vynechal a alespoň si pořádně po závodech odpočinu. Podle lidí z týmu se tohle období nazývá deload, což je jedna řady věcí, kterou slyším poprvé.

Zjevně mám ale díky tomu moc času i energie a proto jsem i začal psát tenhle blog. Pokračovat v tom budu rozhodně dál, takže mi deaload kromě odpočinku dal i něco dalšího. Už se ale těším na pondělí, až se budu moct pořádně opřít do tréninku a snad mi přitom neupadne ta pokérovaná ruka.

Správně se doporučuje třeba alespoň týden necvičit, ale tak dlouho si to nemůžu dovolit. Určitě je mezi vámi spousta drsňáků, napište mi teda do komentáře jak dlouho po kérce jste cvičili, případně jestli na to máte nějaký speciální trik. Třeba dešťový tanec nebo něco takovýho.

A poslední věc o kterou se musím podělit je, že mě vždycky hrozně pobaví lidi, který už na tetování vykládaj, jak je škoda, že nebudou teď moct cvičit, přitom je na nich vidět, že ani netuší co je to činka. Zatím jsem byl sice jenom dvakrát, ale v obou případech tam někdo takovej byl. Buď je to běžný, nebo se jenom v mým okolí vyskutuje víc idiotů, nevím.




4 767 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page